Sweskate

Om träning

Ett underskattat träningsplagg

Under benämningen knickers går rätt mycket. En gemensam nämnare är dock att det är ett par byxor som går lite under knäna i de flesta fall. Det kan vara något man bär till vardags när det är lite varmare ute men man ändå inte vill ha shorts eller kjol på till exempel jobbet, men populärast är det nog att använda i träningssammanhang. Exemplen på när det är dags att köpa nya knickers är:

  • Om man spelar fotboll, eller om man har barn som gör det, är knickers ett givet plagg under vinterhalvåret. Så fort det blir höst är det för kallt att träna utomhus i bara ett par shorts men med ett par knickers klarar man träningen länge till. Tränar man utomhus när det till och med är snö är det bra att ha något under, till exempel ett par shorts och/eller underställ.
  • Är man en flitig besökare på en träningsanläggning med exempelvis pass och gym är knickers det perfekta träningsplagget. Efter ett hårt pass kan man bli väldigt varm och därför välja bort byxor men knickers både sitter bra för träning och är sköna. Det är inte heller alla som känner sig bekväma i ett par tighta shorts heller.
  • På sommaren är solen stark och det är viktigt att skydda sig, men samtidigt väldigt skönt att ge sig ut på en längre cykeltur, då passar knickers perfekt.

Det är helt enkelt ett ganska underskattat plagg som inte får den cred det förtjänar. Och om man inte vill använda det trots allt finns det andra tips på bra kläder för träningen.