Sweskate

Om träning

Inomhussporter som lockar

Som många andra så är uppfattningen att inomhussport är något tråkigt och att det känns onaturligt. I läget då det handlar om att spela fotboll inomhus så saknas gräsmattan och det känns helt enkelt inte riktigt rätt när man springer på en gummimatta. Istället är det utomhussporter som gäller, på vintern är det skidåkning, snowboard och ja, vad mer? Ibland kan det bli nödvändigt att stanna inne och spela en sport istället.

spelar handboll

Säsongsträning är oftast låst till att vara utomhus, men sport som helt är en inomhussport är innebandy och handboll som också anses vara bekväma sporter. Innebandyn är en svensk sport och handboll dansk, därför är det nog inte konstigt att just Danmark gick vidare till VM 2013. Samtidigt tog Sverige guld i innebandy-VM 2012.

Bekvämt med inomhussport

Det är bekvämt att bara packa träningskläder och dina innebandyklubbor för att gå och träna, oavsett vädret. Man kan bland annat inte träna slalom i en bar backa lika lite som att man kan åka skridskor på sjöisen på sommaren. Innebandyn däremot är inte beroende av vädret och säsongen spelar ingen roll förutom när det är tävlingssäsong. För föräldrar är det också en skön sport som barnen kan spela, det är inte helt vanligt med mixade lag men inte helt omöjligt, helst inte i skolan. Det kan vara skönt för barnen att ha en trygg punkt och inte behöva titta ut och känna att ”idag är det ingen bra dag för innebandy”, det är nämligen alltid en bra dag för innebandy.

Innebandy räknas som en kontaktsport men skadorna som rapporteras ifrån sporten är helt enkelt lägre än exempelvis ishockeyn och skidsporterna. En öm arm kanske är att föredra mot ett benbrott. Självklart ska man dock lyssna till vilket intresse det finns hos barnet att spela just inomhussporter. Det kanske är cykling som lockar och då är det helt klart det man bör satsa på.