Sweskate

Om träning

Känn tränings-peppen!

Okej, vi har alla hört det förr. Att träna gör man enbart för sin egen hälsa och det ska framförallt vara något roligt. Man tränar alltså bara för sig själv, och inte för någon annan. Att känna motstånd till att gå iväg till träningslokalen är inte något normalt, för i grunden ska det vara roligt. Men varför är det då så många som hamnar i soffan på kvällen och skjuter upp träningen till en annan dag? Kanske är sanningen inte så långt ifrån det som många skulle kalla för en trött klyscha, trots allt.

För att träningen ska bli långvarig och regelbunden krävs det faktiskt att man har en motivation till varför man vill träna. Den brukar växa av sig själv när man märker de positiva effekterna som motionen och träningen faktiskt ger. Samtidigt behöver man tycka att det är roligt. Några tips längst med vägen är att:

  • Gör uppstarten roligare. Köp bra träningskläder och satsa på nya skor.
  • Hitta en träningsform som faktiskt är rolig. Testa olika sporter och träningsformer.
  • Ta hjälp av andra träningskompisar. Tillsammans kan ni pappa varandra när motivationen tryter.

Så för att sätta igång. Surfa runt på nätet efter träningskläder, som inte behöver kosta mycket pengar. Leta efter rabatter, erbjudanden och kampanjer hos Kampanjjakt för att göra ett klipp. Läs mer om vilken kost man bör äta för att må bra. Ändringar i kosten kommer att göra att det hälsosamma livet kan börja på riktigt. Läs mer på sajter som Livsmedelsverket, kring vad man faktiskt kan äta.