Sweskate

Om träning

Roligare att träna

Träning behöver inte längre vara tråkigt och jobbigt. Den nya trenden är nämligen att ha kul på träningen och låtsas som att man är på nattklubb, studsa på mattor och göra andra nöjesförknippade övningar.

1088947-dancers-on-stage

Nu har en ny träningstrend blivit populär och börjar ses på allt fler gym. Den här träningstrenden går ut på att man helt enkelt festar sig i form. Men enligt Aftonbladet handlar det inte om att gå ut och festa med stilettklackar och shots, utan man håller sig till träningslokalen med gympadojor och nyttiga smoothies. Inslaget med dans, musik, neonljus och svett är fortfarande kvar dock. Den här träningstrenden går helt enkelt ut på att träningen ska vara som en utekväll och alltså lika rolig som en utekväll är. Man förbränner nämligen en hel del kalorier när man är ute och dansar på nattklubb och skippar man de lite mer ohälsosamma inslagen i en utekväll, blir det perfekt träning.

Studsmatta i grupp

Att anamma en annorlunda träningsform som snarare känns som lek än träning har blivit mycket vanligare de senaste åren. Det handlar inte bara om träningspass som är uppbyggda som en utekväll, utan det finns många andra varianter. En är att hoppa studsmatta i grupp på ett intensivt träningspass. Den här träningsformen kallas jumping fitness på många gym och i Sverige har man verkligen börjat gilla träningen. Jumping fitness utförs alltså i grupp, på speciella studsmattor. Man använder sin benstyrka för att trycka nedåt på studsmattan istället för att hoppa uppåt som på en vanlig studsmatta. Under de 30 eller 60 minuter långa passen gör gruppen ett par enkla övningar som är lätta att hänga med på, men som kräver både kondition och styrka, skriver Helsingborgs Dagblad. Det som är så bra med just den här träningen, förutom att den är väldigt rolig, är att alla kan vara med på den. Eftersom det handlar om att trycka ner benen istället för att hoppa så kan folk med knäproblem eller inkontinensbesvär även vara med.

Fler roliga träningsformer 6680192-smiling-trainer-in-front-of-group-of-people

Trenden med roliga träningsformer, där man glömmer bort att träna, är verkligen positiv. Den gör nämligen att de som tidigare hatat att träna och inte funnit motivationen till det plötsligt kan börja röra på sig. När det kommer till rolig träning finns verkligen något för alla och man kan inte längre ha ursäkten att man tycker träning är tråkigt och därför struntar i att göra det. Några roliga och nya träningsformer som kommit de senaste åren är:

  • Punk rope. Träningsformen går ut på att ta hjälp av ett hopprep och utföra olika hoppövningar. Punk rope är väldigt populärt i USA och Storbritannien.
  • Aerial yoga. Istället för att utföra yoga på en matta på golvet hänger man från taket i dukar och utför olika yogaposer.
  • Hot barre. Träningsformen inkluderar vanliga balettövningar men de utförs i ett 40-gradigt rum. Med hjälp av värmen kan man sträcka ut musklerna mer än vanligt.
  • Surfing utan varken vågor eller vatten. Träningen går ut på att man paddlar i luften och helt enkelt låtsas att vågorna kommer. Läs mer.