Sweskate

Om träning

Svenskar gillar friluftsliv

Vi svenskar värnar om friluftslivet och tycker att det är ett bra sätt att koppla av på. Även om äventyrsfriluftslivet med bergsklättring och kajakpaddling är trendigt, ser vi även en trend där friluftslivet kommer närmre stadsmiljön.

289897-seniors-biking

Friluftsliv är viktigt för svenskarna visar en ny undersökning som Sydsvenskan skriver om. Hela åtta av tio som svarade på undersökningen angav att friluftslivet får dem att slappna av. Men friluftslivet betyder inte längre riktigt samma sak som förr. Över hälften av de tillfrågade svenskarna ansåg att det går att uppleva friluftsliv i storstan lika bra som i naturen. Friluftsliv kan nu innebära att grilla i parken, bada i någon sjö i närheten och sådana saker.

Populärt med äventyr

Samtidigt som det blivit en stadsnära och vardaglig friluftstrend, finns en annan friluftstrend som står i kontrast. Äventyrsfriluftslivet har nämligen blivit riktigt stort. Här handlar det om att paddla kajak eller klättra i berg. När man beger sig ut på en lite mer äventyrlig friluftsresa eller liknande, är det viktigt att man har rätt kläder och utrustning. Vill du ha kläder av riktigt bra kvalitet som även är funktionella, köp friluftskläder från Active Outfit. Att köpa ett helt set med bra friluftskläder kostar en och annan slant men eftersom själva friluftsäventyret oftast är gratis, har de flesta råd att lägga lite pengar på utrustningen. Läs mer.

Satsa på friluftsliv i stan

Det här med att friluftstrenderna ändras och att det blir mer vanligt att upptäcka naturen i stan, tycker många är en naturlig utveckling som på många sätt är positiv. Därför vill politiker nu att det satsas mer på att planera in cykelstråk och friluftsområden i stadsmiljö. Man vill även att den stadsnära skärgården ska vara mer lättillgänglig och erbjuda fler alternativ till övernattning än vad som finns nu, skriver dn.se.