Sweskate

Om träning

Ta hand om huden

Året runt träning är bra för oss, att få vara ute i naturen påverkas positivt både i att få frisk luft men också för att få den delen sol vi behöver för att må bra. På vintern får vi ladda upp extra med bra mat och med vitaminer för att orka med. Huden får då en lyster och med hudvårdsprodukter från MilitusMedical slipper man torr hud.

Oftast kan vi återfukta oss själva med hjälp av talgkörtlarna i huden, men på vintern påverkas huden av den kalla luften och då kan det bli nödvändigt att exempelvis använda produkter som hjälper huden på väg. Huden påverkas också av stress och rökning och vid sådana tillfällen måste man ta itu med det verkliga problemet.

Äta rätt

När man tränar hårt är det viktigt att få i sig tillräckligt med energi men också för att få i sig rätt vitaminer, fetter, kolhydrater och proteiner. Feta fiskar och mycket grönsaker från alla färgpaletter är nyttigt och bra för kroppen. Vissa grönsaker är bättre för den som tränar hårt och rödbetor är bland annat väldigt bra för den som tränar hårt och gör att man pressar sig själv lite hårdare. Såhär står det i en artikel från DN.se:

– Ät från hela färgpaletten, särskilt den färgrika maten har en avgörande inverkan på vår hälsa. Växternas färgämnen innehåller mycket antioxidanter som egentligen ska skydda växten från yttre angrepp och skadligt uv-ljus men som också kan skydda oss mot många sjukdomar. Jag brukar säga att allt som ger svåra fläckar är nyttigt.