Sweskate

Om träning

Tour de Ski i full gång

längdskidor, tävlingTour de Ski är äntligen igång och de svenska topptippade åkarna ligger just nu steget efter rivalerna, men ett kommande snöoväder kan komma att hjälpa svenskarna att komma i kapp.

Just nu är det perfekt säsong både för att åka längdskidor själv och för att följa det mest spännande tävlingarna. Tour de Ski är i full gång och det kan få vem som helst att få lust att ta sig fram med längdskidor och stavar. Får man ett infall, så finns den bästa utrustningen att hitta på Polder.se.

Kan rädda Sverige

I en artikel publicerad i Expressen kan man läsa att de svenska åkarna som har störst chans till topplaceringar tyvärr ligget steget efter sina rivaler, men detta kan komma att ändras. Många behöver avancera i fältet och ett kommande oväder kan ge flera chansen att knappa in på den som ligger före. Men tilläggas bör att snöfall alltid är svårt att förutse om det kommer hjälpa eller stjälpa åkarna, det återstår att se.

Nulägesrapport

Under Tour de Ski är det såklart viktigt med nulägesrapporter, eftersom ställningarna snabbt kan komma att ändras. Dagens Nyheter skriver att Sergej Ustiugov nyligen tog sin fjärde seger och har en god chans för att vinna hela Tour de Ski. Marcus Hellner är för tillfället två minuter efter att få en sjätteplats i tävlingen, men kämpar fortfarande vidare i hopp om en pallplats. Konkurrensen är hård och spänningen är olidlig. För damerna ligger för tillfället svenskarna bättre till, och Charlotte Kalla ryckte upp sig i den tredje etappen. Kalla kommer förmodligen inte hamna på en pallplats i sluttävlingarna men hon verkar nöjd med sin placering ändå.

”Det var ett ganska lugnt tempo och även fast jag hade fokus på att försöka göra mitt eget lopp så handlar det om att bevaka sin position i fältet. Det hade jag inte riktigt självförtroende att göra när det blev körning in mot det sista. Jag släppte förbi lite för många”, säger hon till Aftonbladet.