Sweskate

Om träning

Utomhusträning på hästrygg

Det finns inte mycket som är så rogivande som ridning och då främst att rida ut på hösten, löven har fallit till marken och det ät en skön kyla ute. Hästsport är just det, rogivande och gör de flesta avslappnade samtidigt som man får en riktigt bra träning på köpet. Att föra fram ett stort hästdjur på flera hundra kilo kan vara skrämmande för många och det är helt förståeligt. Dock ska man se till att inte rida ut ensam om man är oerfaren och också se till att ha rätt utrustning och träning innan ni beger er ut. Tänk på att:

  • Hästar är likt hundar och kan lukta sig till rädsla, om du är för rädd och osäker så kommer hästen också bli osäker. Sätt dig på hästryggen med ett falskt självförtroende om du måste.
  • Ridhjälmen skall alltid användas när man rider, även i mjuka inomhuspaddockers så är risken stor att skada sig om man rider utan hjälm.  Det finns gott om snygga ridhjälmar och tillbehör hos Grand-prix.se och där kan man få hjälp att välja bra kläder att rida ut med för det är också viktigt.
  • Som ovan nämnt är ridkläder viktiga och helst om man ska rida ut där vädret är strängare och gör det mer nödvändigt att kosta på sig ett par riktigt bra ridboots och byxor.