Sweskate

Om träning

Vintersporter när det är som bäst

Att åka till fjällen med familj är ett sätt att vara ute i naturen och den friska luften samtidigt som man rör på sig och dessutom har chansen att umgås med varandra.  Att hyra en stuga ger gemensamma stunder även efter dagens motionspass i backen. Att hyra en stuga kan bli billigare än att exempelvis bo på hotell. När det kommer till skidutrustningen, har man valet mellan att köpa eller hyra som man kan läsa om här:

”Ny skidutrustning kan gå loss på flera tusen kronor beroende på hur kräsen smaken är. Trendkänsliga och pryltokiga som är ute efter det allra senaste får bereda sig på att det kommer att kännas i plånboken. Men för den som är ute efter mer ekonomiska alternativ kan det löna sig att hyra utrustning, det här gäller speciellt om årets skidsemester inte blir längre än någon vecka.

Runt tusen kronor är en vanligt förekommande summa för veckohyra av skidutrustning. Prisjägaren kan komma billigare undan genom att i förväg jämföra pris mellan olika uthyrare.”

Egna goggles är vanligt

En mellanväg som de flesta väljer, är att köpa en viss del av utrustningen och hyra en annan. Utrustning som man gärna väljer att köpa är pjäxor, goggles från Poc och hjälm. Goggles brukar man hos en hel del uthyrare inte heller kunna hyra., utan måste köpa. När det gäller hjälm, är passformen viktig för att säkerheten ska bli så hög som möjligt. Pjäxor och passformen där är något som många har problem med. Illasittande pjäxor eller pjäxor som gör ont förstör skidåkningen totalt, därför är det många som gärna köper egna pjäxor när man väl har lyckats hitta en modell som passar till ens fötter. Man bestämmer själv hur man vill lösa frågan med utrustningen inför vintern. Huvudsaken är att man har det roligt tillsammans och får några fina dagar i backarna.